Københavnertur

Vi havde taget fri på knægtens 12 års fødselsdag. Når man har fødselsdag midt i sommerferien, så er det så som så med gratulanter. Derfor holder vi fri og bruger hele dagen på at hylde vores store dreng. Dagen startede med morgenvækning med flag og sang. Der blev misset med morgensøvnige øjne, men snart var der stjerner og fis at spore i de glade blå øjne.

Knægten havde selv lagt planen: Far skal lave brunch, vi skal i Tivoli og slutte af med burgers på Sally’s Diner.

Vi startede med lækker brunch med røræg, bacon og pølser, samt lækkerier fra vores ferie; italiensk kirsebærmarmelade, ekstra tyk hvid pålægschokolade og yoghurt med Apfelstrudel fra Tyskland.

Vi besøgte Faraos Cigarers manga-afdeling, og knægten fik købt to bøger og fik bestilt to til. Han kiggede på alle hylderne og tjekkede det hele ud. Det er hans mekka. Til forskel fra de mange fantastiske manga-butikker, vi besøgte i Nice og Berlin, så er manga-bøgerne i Faraos Cigarer på engelsk.

Tivoli i Coronasommeren 2021

Vi gik i Tivoli. Der var den længste kø, jeg nogensinde har set, ved hovedindgangen. Uanset om man skulle købe billet eller havde årskort, skulle man stå i samme kø. Vi gik rundt om hjørnet og tog den anden indgang – her var der bedre styr på det, selvom vi stod i kø i 1/2 times tid, så gik det relativt hurtigt med at vise Coronapas og scanne årskortet. Det bliver dejligt at slippe helt for Corona på et tidspunkt.

Knægten har wild card, så vi stod i kø for at trække hans turpas i en automat. Vi købte også nogle billetter, for det kan ikke betale sig med to turpas til os voksne (490kr), fordi de lukker for mange gæster ind, hvilket kraftigt begrænser antallet af ture, man kan nå på sådan en travl dage midt i højsæsonen. Geheimtipp: Man behøver ikke at købe billetter, for man kan betale med Dankort i forlystelserne.

I løbet af eftermiddagen nåede vi at prøve Den Flyvende Kuffert, Galejen og Minen, som alle koster 60 kr pr person, dvs. billetter for i alt kr. 360. En besparelse på kr. 130 i fht. 2 almindelige turpas. Vi kunne måske have presset en eller to forlystelser mere ind, men SÅ sjovt er det ikke at stå i kø hele tiden.

Vi gik en runde for at se på haven og på mylderet af mennesker. Der var sindssygt mange mennesker, men det er jo også højsæson. Efter 1 1/2 år med afstand er det befriende at se, hvor hurtigt alt det med afstand er fuldstændig glemt. Jeg har hele tiden rystet på hovedet af dem, der sagde, at vores adfærd aldrig bliver den samme igen efter Corona. Kom i Tivoli og se selv, siger jeg bare – vi mennesker er flokdyr, og der skal mere til for at ændre vores adfærd. Heldigvis!

Men jeg syntes faktisk ikke, at det var sjovt at være i Tivoli på denne dag. Det var for meget. Alt for højt fokus på at tjene penge og for lidt fokus på hygge og magi. Haven havde lidt mistet sin magi. Alt for mange mennesker på alt for lidt plads. Det, der skulle være sjovt, drukner i køer og puffen og masen. Og så er det hundedyrt, og når en af de få fordele ved årskortet er forsvundet, nemlig at man går udenom betalingskøen, så synes jeg, at glansen er gået af Sankt Gertrud. Vi har to årskort og et Wildcard i vores familie, og det bliver ikke fornyet, hvis det står til mig.

Jeg nåede også at blive rigtig træt af deres ikke-fungerende pantsystem på plastickrus. Vi gik rundt med vores glas i lang tid, før vi fandt en automat, der fungerede. Flertallet af automaterne var enten fyldt eller fungerede ikke. Desuden var de klistrede og ulækre. Superklam løsning. Mange smider glassene i skraldespanden, men det er 5 kroner pr glas ..

Når jeg tænker på vores besøg i Gardaland og Euro Disney før Corona i højsæsonen, så er der bedre plads. Der er god plads, brede stier og ikke for mange mennesker, og man kan altid finde forlystelser med kortere køer.

Det er både Tivolis magi og forbandelse, at det ligger midt i byen. Magisk fordi det ligger så centralt. Forbandelse fordi de ikke kan udvide. Helt forståeligt har de fyldt så mange forlystelser som muligt ind på den tilgængelige plads for at maksimere indtjeningen. Der kommer ikke færre mennesker i Tivoli i fremtiden, og det virker som om Tivoli er ved at blive kvalt i sin egen succes.

Det må give anledning til panderynker på Tivolis hovedkontor. Hvis de prøver deres eget produkt i højsæsonen, ville de opleve, at det er et skidt produkt, man får. Oplevelsen svarer ikke til billederne på hjemmesiden, hvor der stort set ikke er mennesker på nogle af billederne. Selv på deres Instagram vælger de fotos fra før haven er åbnet. Det er præcis den oplevelse, man drømmer om, men virkeligheden er ganske anderledes.