Tilbage til kødgryderne – ny CoVirkelighed dag 21

Når jeg ser på Instagram og Snappen, hvad min omverden foretager sig i Coronatiden, så kan jeg se, at der er et voldsomt stort fokus på hjemlige sysler. Pludselig er vi alle Hausfrau m/k. Der bliver strikket, syet, hæklet, syltet, plantet, lavet mad, bagt, hamstret gær, byttet surdej, ordnet blomsterbede, ryddet ud og samlet til forråd til den HELT store guldmedalje. Indimellem bliver der gået adstadige ture med sikkerhedsafstand og mugne miner i retning af potentielle Coronapatienter.

Pludselig er det der med at være fit fuldstændig yt. Bevares, nogle løber da fortsat en tur, men det vil man også helst have, at de lader være med, for når de p(r)uster, så må de da smitte mere, ikke?

Selv JEG er blevet dus med min indre hausfrau: Jeg har vasket alle vores musegrå gardiner kridhvide, jeg vasker håndklæder 2x om ugen, jeg har gang i hjemmeskoling af modvillig 10-årig, jeg har endda bagt både pandekager og drømmekage indenfor den seneste uge.

Jeg har endda også planer om at sy sønnens elefant Bodil, som er revnet i rumpen, samt nogle g-strenge, som er knækkede. Vi har allerede plantet karse og bønnespirer. Jeg stod endda forleden i Lidl og overvejede at købe et lav-selv-påskepyntsæt, som vi kan hygge os med sammen. Og jeg har deltaget i en konkurrence om en perlevæv på nettet.

Hvad fanden sker der?!

Det er alt sammen virkelig bekymrende tegn fra en, der normalt aldrig bager, planter, syr, steriliserer, laver påskepynt, væver perlearmbånd eller vasker gardiner … Jeg kan ikke lade være med at tænke, at efter generationers kamp for frigørelse fra kødgryderne, hvad er så det første, vi gør, når krisen rammer?

Det er da tankevækkende ..

Påskepynt anno 2013