En sidste hilsen fra min mor – ny CoVirkelighed dag 23

Jeg har bl.a. brugt de stille uger til at hive gamle sager frem i lyset. Meget gamle sager.

Allerbagerst i kælderen stod en kasse med min mors akvarelmalerier og -grej. Den har jeg haft stående i 20 år, siden min far dumpede den hos mig efter min mors død. Den er straks værre; jeg ved ikke præcis, hvad der er i den. Min far sagde bare, at det var min mors malerier.

Jeg åbnede kassen i går. I den lå en sportstaske, hvor min mors akvarelting var kastet ned i; bøger, farver, pensler og altså min mors akvareller. Der var mange malerier. Og det slog mig; hun var god til det. Og hvad vigtigere er – jeg kan se, at det gjorde hende glad. Jeg kan fornemme hendes glæde i hvert penselstrøg.

Hun begyndte at male, da hun stoppede med at arbejde. Det var første gang i hendes liv, hvor hun kunne gøre hvad hun ville og hellige sine interesser. Hun tog akvarelmaling op, og det gjorde hende så glad. Billederne er malet i perioden september 1997 – november 1998. De sidste billeder er fra november 98’, hvilket er blot 3 måneder før hun fik diagnosticeret kræft, 13 måneder før hun døde.

Jeg kan ikke gemme det hele. Jeg må sortere i billederne og beholde dem, jeg bedst kan lide. Det er virkelig svært. Jeg holder af dem allesammen. Det er som en sidste uventet hilsen.

Hendes mappe viser hendes udvikling fra ren farveleg i den første time i september 1997 og til kort før hendes død, hvor motiverne er fra Rørvig, fra vores sommerhus.

3 Comments

 1. Louise B. Jensen siger:

  Jeg sidder og får tårer i øjne men smiler også. Jeg tænker på hvor glad din mor har været da hun malede billederne. Når du har sorteret og hvis du ikke helt vil bortskaffe resten vil jeg gerne se dem. Tanken om et billede malet af din mor og fra Rørvig vil jeg elske at have i en ramme hos mig ❤
  Knus fra Jensen

  Liked by 1 person

 2. mammalade siger:

  Du er simpelthen så sød, Louise! Tusind tak ❤

  Like

 3. Louise Bong Jensen siger:

  Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.