Den store bagemixdyst – ny CoVirkelighed dag 22

Det med at bage kager har aldrig rigtig ligget til mig. Jeg elsker godt bagværk, men jeg har aldrig nogensinde bagt en supergod kage. Og det er ikke fordi jeg ikke har prøvet.

Jeg startede med marmorkagen i hjemkundskab. Den har jeg bagt en million gange. Den er bare ikke super spændende; 150 g smør, 150g sukker, 150g mel og 3 æg. Røre sammen, dele dejen i 2, kakao i den ene halvdel. Lagvis i bageform, et voila – et styk kedelig marmorkage.

Da jeg flyttede hjemmefra, bagte jeg ofte giftgrøn mazarinkage. Den var supergod og altså giftgrøn.

Så meldte jeg mig ind i bageklubben på mit første job. Det gik virkelig fint med det medlemskab, indtil jeg selv skulle have kage med. Jeg bagte en nøddekage fra Karolines Køkken. Den virkede meget saftig, men efter blot et øjeblik på en serviet var der en stor fedtet ring af olie omkring kagestykket. Jeg fik derefter lov til at være passivt medlem af kageklubben; jeg måtte spise kage hver mandag, men jeg behøvede ikke at bage igen.

Så er der kage (på gulvet)

I løbet af Coronakrisen har vores søn kigget på mig og med bedende øjne sagt ‘vil du ikke bage pandekager?’ .. mnjoeh, jeg hældte 4 dl mælk i bøtten med pandekagemix – hvor galt kan det gå? Pandekagerne sad fast på midten af teflonpanden. Jeg blev helt hed i kinderne og blev stanghidsig på stegepanden. Det blev til 5 virkelig lækre pandekager med hulmønster på midten.

Da jeg kiggede efter pandekagemixet i skabet, fandt jeg også et vaffelmix og et drømmekagemix. Nøøj, drømmekage .. Drømmekagemixet var løbet på datoen i starten af marts, men det duftede fint. Sønnen og jeg gik i gang. Smørret blev rørt op med kageblandingen og så skulle der æg i .. øh æg? Så måtte vi vade ned til Netto og købe æg. Da jeg havde hældt kagedejen op i formen, opdagede jeg, at der også skulle have været 3 spsk vand i. Det rørte jeg nødtørftigt ud i dejen i selve formen, men det var måske ikke optimalt, for det endte med, at drømmekagen blev noget tør i betrækket. Den blev ikke den store succes, og efter 3 dage smed jeg 90% af kagen ud.

Men jeg har ikke mistet modet 😀

Ikea kanelbulla

I løbet af den nærmeste tid vil jeg bage vafler, for jeg har også en vaffelblanding i skabet, som udløb i februar. Og jeg vil også bruge det sidste pandekagemix, og så er køkkenskabet tømt for bageblandinger (yay!).

Derefter handler vi alt Gebäck hos bageren. Jeg gider nemlig ikke bage mere. For mig står resultatet aldrig mål med indsatsen. Bagning interesserer mig ikke en dyt, men kager … at spise lækre kager interesserer mig helt vildt meget! Og der må jeg bare sande, at bageren bare generelt er mere heldig med sin bagning end jeg 🙂