Bagt Rabarberkompot til topping på birchermüsli

Jeg sidder her i køkkenet til den liflige søde duft af rabarber, der bager i ovnen. Jeg har nemlig fået 2 kilo rabarber af min nabo. Det er rimelig mange rabarbere, skulle jeg hilse og sige! Fordi vi hjælper hende med indkøb og med at slæbe skrald over på affaldspladsen, så får vi resten af hendes fætters flotte rabarbere ❤️

Jeg elsker rabarbersaft, men jeg er ikke fan af alt det sukker, der er nødvendig for at ta’ toppen af rabarberens syrlighed, så denne gang vil jeg prøve at lave rabarbersaft uden sukker. Jeg har set noget Sukrin sødemiddel, der ligner rørsukker. Jeg håber også, at det smager lidt af rørsukker. Det satser jeg på, at jeg kan finde i Føtex og lave saft med. I morgen.

Bagt Rabarberkompot til topping på birchermüsli

I mellemtiden har jeg rørt 300g rabarber, 2 spsk rørsukker og 1/2 tsk Urtekram vanillepulver sammen i en skål og sat det i ovnen i en bradepande beklædt med bagepapir i 30 minutter. Opskriften er superlet, men ikke min: Den er hentet her hos Valdemarsro.

Normalt ville jeg tilsætte atamon og non-oxal til rabarberkompot, men jeg havde ikke noget af det på hylden, så rabarberkompotten blev hældt på glas, mens den var varm og direkte på køl.

Rabarberkompotten skal vi bruge som topping på vores birchermüsli om morgenen. Jeg tror, at det bliver brandgodt, for jeg elsker rabarber.

PS: det blev knaldgodt ovenpå vores overnight birchermüsli. Lidt til den syrlige side, vil nogen måske mene. Jeg synes, at det er dejligt om morgenen, når smagsløgene er jomfruelige efter en lang nats hvile 🙂

Rhubarb don’t mess around 😅

Rhubarb don’t mess around –
Rhubarb don’t bring me down!

– Yazoo “Situation” (…jaja, det var i hvert fald sådan JEG hørte det!)