Sov godt eller la’ vær’ – jeg tester god nattesøvn; virker det?

Jeg har jo den her søvntracker, som jeg sætter til, når jeg sover. Mest for sjov, vi har nemlig grineren over, at jeg nogle gange snorker meget – det optager den nemlig 😂🤭

Indtil vi var i Pegnitz tænkte jeg ikke nærmere over det med søvnkvaliteten. I Pegnitz sov jeg fantastisk med en søvnkvalitet mellem 80 og 90%. Jeg mærkede det straks, da jeg vågnede. Dynen var væk, hovedet var frisk. Det hjalp også at det var dag 1 på ferie, men alligevel. En god nats søvn er guld værd.

Jeg synes ellers, at jeg sover godt og har et godt sovehjerte, men de seneste år har jeg ikke samme veludhvilede følelse om morgen, som da jeg var yngre efter 6-7 timers søvn. Det er som om jeg ikke restituerer godt nok og skal bruge mere sovetid til det. Mit søvnbehov er måske øget ?

Min søvnkvalitet ligger mellem 40-70%. Der er en direkte sammenhæng med dårlige dage efter nætter med 44% søvnkvalitet. Jeg har det ofte således i hverdagen:

 • Mindre overskud
 • Utålmodig, ufleksibel og irritabel
 • Kort lunte
 • Snacker og overspiser
 • Tager på i vægt
 • Oppustet med tynd mave
 • Hovedpine, migræne, tungt hoved
 • Ømme led og uro i benene
 • Taber ting
 • Gør ting/opgaver sværere for mig
 • Formår ikke at tænke helt så klart
 • Formår ikke at trække vejret og overveje situationen
 • Bliver stresset og har sort verdenssyn
 • Små opgaver bliver store
 • Formår ikke at trække på skuldrene og sige pyt
 • Ser ikke løsninger, kun problemer
 • Fokuserer på alle problemerne
 • Er drænet, træt og udmattet
 • Vil hjem og sove allerede 8:10
 • Selvom jeg er fortaler for accept af vilkår, så brokker jeg mig for vildt over vejret, transporttiden, de andre ..
 • Bider af min mand og snerrer af mit barn
 • Orker ingenting, dejser om i sofaen og stirrer på mobilen
 • Orker ikke at koncentrere mig om at se en film eller en god debat, stener bare
 • Kan ikke holde fokus på samtaler
 • Er tom i hovedet og har intet på hjerte, andet end ‘jeg vil sove’ efter kl 20.
 • Asocial, orker ikke veninder, vil hjem og sove
 • Falder i dyb søvn, når jeg læser historie for min søn og vågner med galopperende hjerte 30 min eller en time senere.

Kort sagt; jeg bliver den værste version af mig selv. Jeg er normalt kreativ, finurlig og elsker at snakke, men jeg orker intet af det. At skabe noget, skrive, lave fotobøger osv giver mig enorm glæde, men jeg mangler gnisten og orker det ikke.

Så jeg har besluttet mig at eksperimentere lidt i en uges tid. Gå i seng enten når jeg er træt eller senest 8 timer før jeg skal op. Jeg står op 5:40. Det betyder go’nat 21:40. Sikke festligt 😑

Nå, lad os se. Jeg kan godt allerede afsløre efter 4 dage er jeg overrasket over effekten af god nattesøvn på min livskvalitet 😯😱